Despre școală

“Actoria este despre Alegeri. Despre felul în care alegi să stabilești, să construiești și să negociezi relații. Este despre unde te duc alegerile tale în ochii tăi și ai celorlalți. Actoria este cea mai frumoasa cale de a te cunoaște, aceea de a te descoperi pe tine în altcineva. Pentru că, cu cât te vei cunoaște mai bine, cu atât vei deveni un actor mai bun. Talentul tau stă in alegerile tale.

Pentru a fi un bun actor, nu ai neaparat nevoie de școli, ci de sinceritate, plăcerea de a juca și atentie. Este, în primul rând, un mod de a te cunoaște pe tine, de a-ți depași limitele și inhibitțiile, de a avea încredere în tine. Vreau ca această școală să fie un loc unde oamenii cu care împărtașesc dragostea pentru actorie să se bucure de extraordinara plăcere de a juca, indiferent dacă iau actoria ca pe un hobby sau vor să transforme această pasiune în profesie.” – Dorotheea Petre
Fondatoarea scolii, Dorotheea Petre, este prima actriță româncă pentru care Festivalul de Film de la Cannes, cel mai prestigios festival de film din lume, și-a schimbat tradiția, inventând special un premiu care să-i răsplătească performanța din filmul “Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”.